Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Styl życia

29 grudnia 2000 | Magazyn | AR
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: AFP
źródło: AFP
źródło: AFP
źródło: Nieznane

Styl życia
  • Kuchnia: danie Henryka Sawki
  • Alfabet wina
  • Moda: duży wieczór Pasta Kalego

    Żyję z tego, co narysuję, ale żywienia się czymś, co sam bym przyrządził, nie zaryzykuję - mówi HENRYK SAWKA

    Do czynności kulinarnych mam naprawdę dwie lewe ręce. Natomiast to, co zrobi moja żona Ewa, mogę jeść również obiema rękami. Ostatnio najczęściej robi pastę, którą - trochę brzydko, lecz wiernie zjawisko opisując - dosłownie zażeramy się od powrotu z Johannesburga. Jest to Pasta Kalego.

    Kalego dlatego, że - po pierwsze - ładnie się rymuje, a po drugie - lepszej nazwy akurat nie udało mi się wymyślić. Nie jest też zupełnie pozbawiona sensu, co zaraz postaram się wykazać. W Johannesburgu, na planie w "Pustyni i w puszczy", gdzie przebywaliśmy służbowo jako rodzice własnej córki, poznaliśmy Hanię Ślązak, aktorkę, która uczyła polskich kwestii właśnie Kalego. Hania była bardzo

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2200

Spis treści

Wspomnienia

Fotoreportaż

Wyprawa na Makalu

Zamów abonament