Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Styl życia

19 stycznia 2001 | Magazyn | KK AG
źródło: Nieznane

Styl życia

Pstrąg teścia

Alfabet wina

Potrawy śląskie podaję na sposób śródziemnomorski - mówi JANINA OCHOJSKA

PSTRĄG W SOSIE CYTRYNOWYM

dwa oczyszczone pstrągi | sos: 2 łyżki masła | 1 cebula | 2 ząbki czosnku | 6 ziarenek jałowca | 2 listki laurowe | kilka ziarenek goździków | 1 kostka rosołowa na 1/2 litra wody | 3 łyżki octu owocowego | sok z 1 cytryny | 4 żółtka | 1 małe opakowanie śmietanki | sól | pieprz | szczypta cukru

Na łyżce oliwy zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wgnieść 2 ząbki czosnku, dorzucić jałowiec, goździki i listki laurowe. Wlać rozpuszczoną kostkę rosołową i ocet owocowy, dodać przyprawy. Włożyć pstrągi i ugotować je na miękko. Wyjąć, obrać z ości i ułożyć na półmisku. Można przecedzić pozostały sos, ale ja tylko...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2217

Spis treści

Wyprawa na Makalu

Zamów abonament