Brojler zastąpił byka
Brojler zastąpił byka
Mięsa wołowego spożywamy obecnie prawie dwukrotnie mniej niż drobiu, choć na początku lat 90. proporcje te były odwrotne. Z kolei przy pogłowiu świń o 3 mln sztuk mniejszym niż na początku dekady produkcja mięsa wieprzowego nie zmieniła się. To przykłady zmian, jakie zaszły w polskim rolnictwie w ostatnim dziesięcioleciu.
Zmiany te dotyczą również sektora produkcji zwierzęcej. Najważniejsze z nich to wyparcie przez mięso drobiowe wołowiny oraz znaczne...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta