Czy będziemy jeść klonowane steki
Dziś zajmują się nim wyłącznie naukowcy w swoich laboratoriach. Ale wkrótce klonowanie może się stać jedną z metod stosowanych przez producentów żywności
W Stanach Zjednoczonych prawdopodobnie już za dwa, trzy lata będzie można zamówić steki ze sklonowanej krowy. Amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (FDA) uznał już, że zarówno mięso, jak i mleko tak wyhodowanych krów jest całkowicie bezpieczne. Pozostaje tylko udzielić formalnego pozwolenia na jego sprzedaż. Zdaniem ekspertów zgromadzonych na londyńskiej konferencji poświęconej bezpieczeństwu żywności i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta