Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Czy będziemy jeść klonowane steki

12 lipca 2007 | Nauka | PK

Dziś zajmują się nim wyłącznie naukowcy w swoich laboratoriach. Ale wkrótce klonowanie może się stać jedną z metod stosowanych przez producentów żywności

W Stanach Zjednoczonych prawdopodobnie już za dwa, trzy lata będzie można zamówić steki ze sklonowanej krowy. Amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (FDA) uznał już, że zarówno mięso, jak i mleko tak wyhodowanych krów jest całkowicie bezpieczne. Pozostaje tylko udzielić formalnego pozwolenia na jego sprzedaż. Zdaniem ekspertów zgromadzonych na londyńskiej konferencji poświęconej bezpieczeństwu żywności i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4257

Spis treści
Zamów abonament