Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Czy będziemy jeść klonowane steki

12 lipca 2007 | Nauka i Technika | REUTERS Piotr Kościelniak BBC

ŻYWNOŚĆ Najpierw USA, później Europa Czy będziemy jeść klonowane steki Dziś zajmują się nim wyłącznie naukowcy w swoich laboratoriach. Ale wkrótce klonowanie może się stać jedną z metod stosowanych przez producentów żywności

W Stanach Zjednoczonych prawdopodobnie już za dwa, trzy lata będzie można zamówić steki ze sklonowanej krowy. Amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (FDA) uznał już, że zarówno mięso, jak i mleko tak wyhodowanych krów jest całkowicie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4257

Spis treści
Zamów abonament