Czy będziemy jeść klonowane steki
12 lipca 2007 | Nauka i Technika | REUTERS Piotr Kościelniak BBC
ŻYWNOŚĆ Najpierw USA, później Europa Czy będziemy jeść klonowane steki Dziś zajmują się nim wyłącznie naukowcy w swoich laboratoriach. Ale wkrótce klonowanie może się stać jedną z metod stosowanych przez producentów żywności
W Stanach Zjednoczonych prawdopodobnie już za dwa, trzy lata będzie można zamówić steki ze sklonowanej krowy. Amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (FDA) uznał już, że zarówno mięso, jak i mleko tak wyhodowanych krów jest całkowicie...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta