Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Specyficzna słodycz polskiej wódki

12 lipca 2007 | Opinie
źródło: Nieznane

Specyficzna słodycz polskiej wódki

: Po porażce, jaką ponieśliśmy w walce o unijną definicję wódki, Stowarzyszenie Polska Wódka chce promować na świecie ten produkowany u nas trunek. Czy rzeczywiście polska wódka ma specyficzny smak?

Miranda Dickson: Oczywiście. Smak i zapach wódki – w przeciwieństwie do innych alkoholi wysokoprocentowych – pochodzą w głównej mierze od produktu, który stanowi bazę fermentacji. Tradycyjnie w Polsce i Rosji używano w tym celu zboża, z czasem pojawiły się także ziemniaki. Wódka od początku swojego istnienia miała więc swoisty charakter pochodzący np. od żyta czy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4257

Spis treści
Zamów abonament