Najciekawsze restauracje otwarte w 2007 roku
Arti
Małe miejsce z kuchnią tybetańską i indyjską. Dania podawane są tu w miedzianych kociołkach, niektóre na specjalnym stojaku ze świeczką, która utrzymuje temperaturę potrawy. Wyśmienita jest tu jagnięcina. Gama smaków sosów ogromna – od słodkawych, kremowych z migdałami i rodzynkami, przez warzywne z pomidorami i cebulą, po ostre curry i chili. Poza tym popularne pakistańskie „balti”, czyli danie serwowane w kociołku – sos powstaje na bazie ziarna musztardowego, imbiru, czosnku, suszonego chili,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta