Bracia życzą smacznego
W Warszawie przybywa smakołyków zza zakonnych murów. Benedyktyni z Tyńca proponują wesołego mnicha i konfitury niewiernych, cystersi – pasztet opata.
Produkty klasztorne to kolejny trend konsumencki, nawiązujący do zdrowego stylu życia – zauważa dr Jolanta Tkaczyk z Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Koźmińskiego.
Słodycze z Tyńca
W nowo otwartym sklepie na Ursynowie swoje produkty proponują benedyktyni. To jedyna taka placówka w Warszawie.
– Wszystkie produkty są wytwarzane tradycyjnymi metodami, według naszych receptur – opowiada ojciec Zygmunt Galoch, dyrektor Jednostki Gospodarczej Opactwa Benedyktynów w Tyńcu.
W sklepach firmowanych przez...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta