Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Enchilada, czyli piekło dla Fridy

09 października 2009 | Po godzinach | Maria Synoradzka
Restauracja Frida proponuje m.in. weekendowe menu tex mex: • Sopa de maiz – krem z kukurydzy z serem feta (13 zł) • Chilli con carne (33 zł) • Fajitas z krewetkami (56 zł), z wołowiną (49 zł) • Costillas de cerdo – żeberka z pieczonymi ziemniakami (36 zł)
autor zdjęcia: Seweryn Sołtys
źródło: Fotorzepa
Restauracja Frida proponuje m.in. weekendowe menu tex mex: • Sopa de maiz – krem z kukurydzy z serem feta (13 zł) • Chilli con carne (33 zł) • Fajitas z krewetkami (56 zł), z wołowiną (49 zł) • Costillas de cerdo – żeberka z pieczonymi ziemniakami (36 zł)

Restauracja Frida, ul. Nowy Świat 34, Warszawa, tel. 0691 343 434, czynne codziennie w godz. 12 – 23, można płacić kartą.

Otwarta w ubiegłym tygodniu Frida stara się przyciągnąć klientelę atmosferą weekendowej zabawy i luzu. Przy wejściu gość witany jest przez barmanów gromkim „Dzień dobry”, w środku graną na żywo meksykańska muzyką. Chodzi o to, by każdy warszawski gringo poczuł się tu jak w Meksyku. Najadł się, napił i zabawił. Sęk w tym, że choć karmią tu naprawdę dostatnio i niedrogo, to jednak bardzo przeciętnie.

Knajpka ma dwa poziomy. Przeznaczona dla niepalących piwniczka jest dość przytulna. Pod ceglanym sklepieniem stoją wygodne kanapy wyłożone poduchami. Ale pełno tu kiczowatych...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8443

Spis treści
Zamów abonament