Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kolacja z homarem „U Vincenta”

14 listopada 2009 | Ekonomia | Łukasz Ruciński

Wujek Jack zaprosił całą rodzinę do restauracji. – Dostaliśmy właśnie pieniądze od ciotki Róży z Brukseli. Ładna sumka, ja płacę – zapewniał.

Lokal, trzeba przyznać, wybrał pierwsza klasa – „U Vincenta”. Siedliśmy do stołu, obsługa w uprzejmych skłonach podała nam karty. – Bierzcie i zamawiajcie, na co tylko macie ochotę. Świetnego tu mają homara, do tego Chassagne Montrachet – smaczne winko i nie takie znów drogie – zachęcał z miną światowca. Objedliśmy się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8473

Spis treści
Zamów abonament