Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Fizjologia

05 sierpnia 2011 | Nauka | k.k.

Mieszkańcy Europy, którzy skolonizowali półkulę zachodnią, mogą być genetycznie zaprogramowani do spożywania tłustego jedzenia, a także genetycznie przystosowani do picia alkoholu w większej ilości niż mieszkańcy drugiej półkuli – tak wynika z badań naukowców ze szkockiego Uniwersytetu w Aberdeen. Przystosowali się w ten sposób do chłodnego klimatu, jaki panował w epoce lodowej, wymagającego dostarczania organizmowi dużej ilości kalorii. Informuje o tym „Journal of Neuro-psychopharmocology".

Brak okładki

Wydanie: 8997

Spis treści

Podróże

Zamów abonament