Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ceny żywności zaczynają spadać

07 października 2011 | Ekonomia | Nm

Zbliżająca się recesja i rosnące zapasy surowców rolnych spowodowały, że indeks cen żywności FAO spadł we wrześniu o 2 pkt

Indeks cen Światowej Organizacji Żywności (FAO) wyniósł we wrześniu 225 punktów, czyli 2 punkty mniej niż w sierpniu. Jest już 13 pkt poniżej szczytu z lutego 2011 r.

FAO uwzględnia w indeksie notowania głównych surowców rolnych (cukru, zbóż, roślin oleistych) oraz mleka i mięsa. W ubiegłym miesiącu wszystkie ceny spadały, a najbardziej potaniały zboże...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9050

Wydanie: 9050

Spis treści
Zamów abonament