Ceny żywności zaczynają spadać
Zbliżająca się recesja i rosnące zapasy surowców rolnych spowodowały, że indeks cen żywności FAO spadł we wrześniu o 2 pkt
Indeks cen Światowej Organizacji Żywności (FAO) wyniósł we wrześniu 225 punktów, czyli 2 punkty mniej niż w sierpniu. Jest już 13 pkt poniżej szczytu z lutego 2011 r.
FAO uwzględnia w indeksie notowania głównych surowców rolnych (cukru, zbóż, roślin oleistych) oraz mleka i mięsa. W ubiegłym miesiącu wszystkie ceny spadały, a najbardziej potaniały zboże...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta