Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dziewczyna z japońskim rosołem

12 lutego 2016 | Nauka | Łukasz Kaniewski
Szefowa Ramen Girl i jej ulubiony ramen
źródło: materiały prasowe
Szefowa Ramen Girl i jej ulubiony ramen

Dlaczego więcej jest znanych szefów niż szefowych kuchni 
i czy można ugotować wywar szybciej niż w 36 godzin – mówi twórczyni restauracji Ramen Girl Luiza Trisno

Rzeczpospolita: Czym japoński ramen różni się od polskiego rosołu?

Luiza Trisno: Przede wszystkim tym, że jest daniem jednogarnkowym, w którym jest dużo więcej składników niż w rosole. Oprócz wywaru i makaronu mamy jajko, często również mięso (gotowane oddzielnie), ekstrakty smakowe.

Taka zupa wystarcza za cały posiłek?

Tak.

A jak długo się ją gotuje? W Polsce mówi się, że dobry rosół trzeba gotować trzy godziny....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10368

Wydanie: 10368

Spis treści
Zamów abonament