Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Ekożywność za droga

29 stycznia 2020 | Pierwsza strona

Choć sięga po nią większość Polaków, to zazwyczaj bardzo rzadko. Właśnie z powodu wysokich cen. piotr mazurkiewicz

 

Co prawda w ostatnich latach dostępność produktów ekologicznych rośnie, to jednak są one wciąż droższe od standardowych. Zgodnie z badaniem agencji badawczej IQS za zbyt drogie uważa je 68 proc. ankietowanych.

– Cena jest więc istotnym czynnikiem, dla którego artykuły bio w Polsce kupujemy w większości sporadycznie – mówi Grzegorz Giza z IQS. Z badania wynika, że Polacy najczęściej sięgają po ekologiczne warzywa i owoce, nabiał czy jajka. Sklepy stale powiększają taki asortyment.

POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Wydanie: 11569

Wydanie: 11569

Spis treści

Komunikaty

Nieprzypisane

Zamów abonament