Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Efektywna produkcja ekologicznej żywności

28 sierpnia 2024 | Ekonomia i rynek | rp.pl

Promowanie produkcji żywności zgodnie ze zrównoważonym rozwojem wymaga innowacji technologicznych i wspólnych wysiłków wszystkich zainteresowanych stron.

Dotyczy to producentów, konsumentów, decydentów, naukowców, przedsiębiorców i organizacji pozarządowych. Może się odbywać m.in. dzięki nowoczesnym metodom produkcji czy skróconym łańcuchom dostaw. Jak produkować na dużą skalę żywność ekologicznie, chroniąc różnorodność biologiczną, ograniczyć jej marnotrawstwo i ułatwić dostęp do wartościowej, a jednocześnie niedrogiej żywności grupom marginalizowanym?

Moderatorem panelu „Produkcja żywności efektywna ekonomicznie, środowiskowo i społecznie” będzie Piotr Cegłowski, redaktor naczelny „Manager Report”. Paneliści: Jan Krzysztof Ardanowski, poseł na Sejm; Marek Borowski, prezes Banku Żywności w Olsztynie; Monika Piątkowska, prezydent Izby Gospodarczej Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz; Marko Urdzik, prezes Banku Żywnościowego na Słowacji; Virginia Villar Arribas, zastępca dyrektora ds. partnerstw prywatnych, World Food Programme, Włochy.

Wydanie: 12961

Wydanie: 12961

Spis treści
Zamów abonament