NOWE MENU
Na przyjęcia przy grillu można zamawiać w hotelu Jan III Sobieski marynowane mięsa, m.in. medaliony z polędwicy wołowej w estragonie (30 zł/120 g), żeberka cielęce w sosie BBQ (8 zł/150 g) czy kotlety z jagnięciny nowozelandzkiej (58 zł/180 g). Mięso jest tak przygotowane, że wystarczy je tylko położyć na rozpalony grill. Szef kuchni Robert Sowa przygotowuje na takie okazje także zupy (np. chłodnik polski - 42 zł/1 l), sałatki (np. wiosenna - 25 zł/1 kg) i sosy (np. guacamole z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta