Aromat olchowego dymu
Wartość rynku tradycyjnych przetworów mięsnych nie przekracza jednego miliarda złotych. To nadal niewiele, biorąc pod uwagę łączne wydatki Polaków na wędliny, które sięgają 12 - 13 mld złotych. Popyt na nie jest jednak coraz większy. -Rocznie sprzedaż swojskich produktów rośnie o 10 procent -mówi Konrad Kawelczyk z firmy Duda Bis w Sosnowcu.
Zwiększająca się popularność tradycyjnych kiełbas, szynek i wędzonek sprawia, że coraz liczniejsze zakłady rozwijają ich produkcję. - We wrześniu 2006 roku rozpoczęliśmy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta