Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Aromat olchowego dymu

07 kwietnia 2007 | Ekonomia | BD
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY Aromat olchowego dymu Tradycyjne szynki i kiełbasy mają coraz więcej zwolenników. Ich sprzedaż stale rośnie, nadal są jednak zbyt drogie, aby wyprzeć z rynku wędliny wytwarzane na masową skalę. Wędliniarze sięgają więc po wypróbowane promocje

Wartość rynku tradycyjnych przetworów mięsnych nie przekracza jednego miliarda złotych. To nadal niewiele, biorąc pod uwagę łączne wydatki Polaków na wędliny, które sięgają 12 - 13 mld złotych. Popyt na nie jest jednak coraz większy. -Rocznie sprzedaż swojskich produktów rośnie o 10 procent -mówi Konrad Kawelczyk z firmy Duda Bis w Sosnowcu.

Zwiększająca się popularność tradycyjnych kiełbas, szynek i wędzonek sprawia, że coraz liczniejsze zakłady rozwijają ich produkcję. - We wrześniu 2006 roku rozpoczęliśmy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4126

Spis treści
Zamów abonament