Mistrz patelni na szkoleniu
Kursy gastronomiczne | To propozycja dla zawodowców i amatorów, i tych, którzy chcą awansować lub po prostu nauczyć się gotować. Na kursach gastronomicznych można zdobyć umiejętność przygotowywania drinków, parzenia kawy czy przyrządzania dziczyzny
Paweł Fudali jest kucharzem z Wrocławia. – Po szkole nie umiałem wiele, najważniejsza jest praktyka i ciągłe doszkalanie. Kucharze uczą się wraz ze stażem swojej pracy, a dodatkowe kursy podnoszą ich kwalifikacje – mówi. Jego zdaniem w tej branży doświadczenie zawodowe zdobywa się całe życie. M.in. dlatego zdecydował się w tym roku na miesięczny wyjazd do Norwegii. – Dzięki temu umiem teraz przyrządzać potrawy z mięsa renifera, a to w Polsce niecodzienna umiejętność – wyjaśnia Paweł. Dodaje, że warto poznawać nowe trendy kulinarne.
Mile widziane przez restauratorów
Wagę podnoszenia umiejętności zawodowych potwierdza Beata Jankiewicz, która prowadzi z mężem we Wrocławiu popularną restaurację Splendido. Państwo Jankiewiczowie od lat inwestują w pracowników. – Cała załoga jest szkolona. Kucharzom organizujemy wewnętrzne kursy, z zaprzyjaźnionymi restauracjami w Europie wymieniamy się doświadczeniami. Ich...Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta