Higiena żywności i portfela
Dużo produktów żywnościowych ulega zepsuciu na skutek zakażenia bakteriami, drożdżami, pleśnią. Szczególnie w gospodarstwach domowych. Nikt tego nie oblicza, podobnie jak strat spowodowanych niezdolnością do pracy osób, które uległy zatruciom pokarmowym w wyniku zjedzenia produktu nieświeżego lub zaatakowanego przez rozkruszka, wołka zbożowego czy owady, których domeną są produkty sypkie, takie jak mąka i kasze.
Widok człowieka, który beztrosko podarłby lub zniszczył nieodwracalnie jakiś banknot, wywołałby ogromne oburzenie. Tymczasem wszyscy, w mniejszym lub większym stopniu postępujemy podobnie jak on, tyle, że w nieco innej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta