Malinowa
Karol Okrasa, szef kuchni w hotelu Bristol, jest jednym z młodszych szefów w Polsce – ma 28 lat. To kucharz z twórczą osobowością. Fascynuje go kuchnia polska. Przekształca znane dania w zaskakujące kompozycje smakowe
W restauracji Malinowa oferuje np. duszoną grasicę z warzywami w emulsji z czerwonego wina (45 zł) i podaje ją z zabajone z trawy żubrowej. Gotuje nietypowe zupy – rosół z węgorza z minipierogami nadziewanymi musem rakowym i kaszą jaglaną (33 zł) czy żurek z purée z buraków czerwonych i faszerowanym jajem przepiórczym (26 zł). Ryby także podaje w nowatorski...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta