Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Tradycja Restauracja Polska

07 lutego 2008 | Przewodnik kulinarny | Monika Kucia
autor zdjęcia: Andrzej Wiktor
źródło: Rzeczpospolita
źródło: Rzeczpospolita

Lokal w willi na Mokotowie. Tradycyjne polskie dania: móżdżek, zrazy, raki, podawane na wykwintnej porcelanie

ul. Belwederska 18a , Mokotów, tel. 022 840 09 01

e-mail: –

strona internetowa: www.restauracjatradycja.pl

czynne: codz. od 12 do ostatniego gościa

można płacić kartą

Niedzielny obiad

- ozory cielęce ze świeżo tartym chrzanem 23 zł

- sałata z wędzonymi rybami 29 zł

- zrazy Radziwiłłowskie – faszerowane kwaszonym ogórkiem i marchewką 36 zł

- domowy sernik 15 złrachunek: 103 zł

Brak okładki

Wydanie: 7933

Spis treści

Ekonomia

26 lutego zespół trójstronny ds. górnictwa
Arcus przejmuje
Budryk: jedna ściana wciąż stoi
Costa Coffee w stolicy
Crowley chce telekomy
Cytat dnia
Czy ceny żywności będą groźne w 2008 r.
Diageo nie chce Absoluta
Dobry rok polskiego przewoźnika
Exatel ciągle bez prezesa
Fabryka komputerów w Polsce we wrześniu
Firmy konkurują o sygnał cyfrowej TV
Gazowa umowa z PGNiG
Goodrich chce Hydrala
Gospodarka zaczyna zwalniać
Infoveriti będzie śledzić właścicieli spółek
Jak ideowi naukowcy oswoili diabła mamony
Jak wypoczywać, to tylko w luksusie
Kalendarium gospodarcze
Kiedy Polacy zaczną wracać?
Komentarz giełdowy
Kontrakt grupy Kopex
LICZBA DNIA: 11,8 procent
Lotos ma szanse na kolejne kredyty
MF o wyższym limicie dla OFE
Maleją koszty kont w PTE
Maleją zyski linii lotniczych
Marszałkowie nie poprą wójtów
Minimum 5-proc. wzrost w 2008 r.
Mleko hitem polskiego eksportu
NIK karci rządzących
Najpierw reformy, później euro
Niepewna górnicza fuzja za 150 mld dolarów
Nokia nie chce oddać pomocy
Nowy operator wirtualny
Nowy pomysł na zmianę kontrowersyjnej ustawy
Obwarzanek w UE
Olechowski i Eggink w radzie nadzorczej Orlenu
Optymistycznaproduktywność
Pieniądze z Unii Europejskiej zniechęcają do produkcji buraków cukrowych
Polacy za większym budżetem UE
Polscy przedsiębiorcy odkryli zalety doradztwa biznesowego
Powrót zdrowego rozsądku
Powstała izba innowatorów
Prywatny inwestor portu w Sochaczewie
Pszczelarze promują miód
Rekord fuzji
Ropa tanieje, bo w USA rosną zapasy
Rynek piwa nie rośnie już tak szybko, jak kiedyś
Strateg wielkich fuzji
TFI: styczeń najgorszym miesiącem od siedmiu lat
Tanie sklepy mają świetne perspektywy rozwoju
Tarnów wyemituje do 16 mln akcji
Tusk popiera abolicję
UniCredit: kupuj Puławy
VB Leasing: wzrost o 25 proc.
Volvo liczy zyski
Wyniki France Télécom
Wyprzedaż w ARP
Wypłaty dla klientów WGI
Wysokie koszty piractwa
Władze Polkomtelu się obroniły
Złote weto na nowych zasadach
Złoty odrobił część strat z wtorku

Przewodnik kulinarny

Absynt – Restauracja Francuska
Al Pomodoro
AleGloria
Antrakt Cafe
Anytime
Arsenał ristorante
Art Sushi
Arti
Babooshka
Banja Luka Krčma
Basilia
Bazaar
Beluga
Belvedere
Biosfera
Bistro de Paris Michel Moran
Bliss
Blue Cactus i Iguana Lounge
Boathouse Restaurant & Wine Lounge
Bojangles Bar & Lounge
Borpince
Boston Port
C.K. Oboźnia Wine Lounge
CK Oberża
Cafe Kareta
Cafe del mar
Café Kulturalna
Casa to tu!
Castello
Centrum Wina
Cesarski Pałac
Chianti Trattoria
Delicja Polska
Dom Polski
Downtown
Dyspensa
Dziki Ryż
Esencja Smaku
Fiesta mexicana
Foksal 19
Fusion
Galeria Bali & Buddha Club
Gar
Giancarlo Ristorante Italiano
Ginza
Inaba Restauracja Japońska
India Curry
Izumi Sushi
JJ Wine Lounge
Jazz Bistro
Jazz Bistro Zen
Kom
Kołomyja
Kuźnia Smaku
La Rotisserie
Latający Kufer
Latino Brasserie@ferdy's
Likus Concept Store
Magiel Café
Maguro Sushi Bar
Malinowa
Marysieńka
Meltemi Grecka Tawerna
Mielżyński Wines Spirits Winebar
Mirador
Nobo
Oliwka
Orchidea
Orientalna
Osteria
Papaya
Pappa Grappa
Papu
Passe Partout
Pasta i Basta Cafe
Pastacafe
Porto Praga
Portucale
Prowansja
Qchnia Artystyczna
RedOrange
Restauracja Mazowsze
Restauracja Polska Przy Trakcie
Rondo Royal
Rubikon
Rusticoni
Różana Restauracja Polska
Sadhu Cafe
Sakana Sushi Bar
Skorupka Sushi Cafe
Skrzydełko czy nóżka
Smaki warszawy
Société
Sunanta
Suparom Thai Food
Tapa y Toro
The Art of Caviar and Sushi
The Olive
Tokio
Tomo Sushi
Tradycja Restauracja Polska
Trzeci przewodnik kulinarny „Rz”
U Fukiera
U Kucharzy
Vegabar
Villa Foksal
Villa Nuova
Vinoteka La Bodega
Warszawska
Wine Bar WINERIA
Zaułek Smaków – Winiarnia Portius
Zielnik Cafe
Zamów abonament