Papaya
Kuchnia tajsko-chińsko-japońska. Poznamy tu smak oryginalnych egzotycznych warzyw, np. kale czy azjatyckiego szpinaku, a także japońskiej wołowiny Kobe. Znakomita karta win i egzotyczne menu dziecięce
Ostatnio pojawiło się tu akwarium z żywymi ostrygami. Żyją sobie w warunkach zbliżonych do naturalnych. Obok stoi akwarium z żywymi homarami. Trzy ostrygi kosztują 30 zł. Podawane są na lodzie z sosami: jalapeno, rybnym z limonką i pomidorowym z kolendrą. Za homara z grilla lub pieczonego z sosem serowym i chili na sposób tajski zapłacimy 170 zł. Kawałki...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta