Piekarnia z uwagi na technologię produkcji może pracować non stop
To, że organizujemy u siebie pracę przez 24 godziny na dobę i siedem dni w tygodniu, nie wystarczy, abyśmy mogli wprowadzić ruch ciągły
– Otwieramy piekarnię i zastanawiamy się nad systemem czasu pracy, jaki powinniśmy wprowadzić dla naszych pracowników. Dotyczy to tych, których praca musi być wykonywana bezustannie. Chcieliśmy zastosować pracę w ruchu ciągłym, ale czy jest to dopuszczalne? Czy taka praca non stop musi wynikać z technologii produkcji? – pyta czytelnik DOBREJ FIRMY.
Przy pracach, których nie możemy wstrzymać ze względu na technologię produkcji lub na konieczność ciągłego zaspokajania potrzeb ludności, wolno stosować system ruchu ciągłego. Polega on na tym, że przedłużamy pracę do 43 godzin średnio w tygodniu w okresie rozliczeniowym nie dłuższym niż cztery...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta