Blue Cactus
Przez całe lato w sympatycznym ogródku restauracji Blue Cactus w Parku Morskie Oko działać będzie jeden z nielicznych w Polsce oryginalnych amerykańskich barbacue zwanych pieszczotliwie lokomotywą.
Urządzenie zostało ściągnięte kilka lat temu z Teksasu. W tamtejszej tradycji grilluje się głównie wołowinę. W Blue Cactusie zjemy jednak także inne mięsa – kurczaka, wieprzowinę, a także ryby i warzywa.
Technika barbacue różni się od techniki grillowania. Podobny jest jedynie proces przygotowania produktu, czyli jego marynowanie. Potem stosując...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta