Przetwory prosto z galicyjskiej spiżarni
Konfitury z agrestu, marynowane kurki i ziołomiód aloesowy – takie smakołyki można kupić w Krakowskim Kredensie. W Warszawie przybywa sklepów tej marki
Sklepy i stoiska Kredensu przypominają babcine spiżarnie z równiutko ustawionymi słoikami wypełnionymi po brzegi przetworami. Do tego ciężkie, żeliwne, zabytkowe kasy i fikuśne lekkie pudełeczka ze słodyczami. A wszystko otoczone aromatem swojskich wędlin i serów.
– W malutkich słoiczkach i pudełkach zamknęliśmy smaki starego Krakowa i Galicji – mówi Ewa Lewek, autorka marki...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta