Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wracają domowe marmolady i kiszone ogórki

24 lipca 2008 | Życie Warszawy | Agnieszka Grotek
W Carrefourach na klientów czekają przetwórcze stoiska
autor zdjęcia: Dariusz Golik
źródło: Życie Warszawy
W Carrefourach na klientów czekają przetwórcze stoiska

Rożnej wielkości słoje, garnki ceramiczne, drylownice i sokowniki znikają ze sklepowych półek. Sieci handlowe zachęcają klientów do robienia przetworów.

– Wraca moda na domowej roboty konfitury, soki, a nawet wina. Więc zainteresowanie klientów przyrządami do ich przygotowania jest duże – przyznaje Przemysław Skory z Tesco.

W większości sklepów słoiki, drylownice i specjalne garnki pojawiają się wraz z wysypem sezonowych owoców i warzyw. A ten...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8073

Spis treści
Zamów abonament