Modnie jest znać się na kuchni
Agnieszka Kręglicka - warszawska restauratorka
Rz: Coraz chętniej chodzimy do restauracji i kupujemy dania gotowe. Czy znudziło się nam gotowanie w domu?
Agnieszka Kręglicka: Nie. Nad Wisłę dotarło zainteresowanie kuchnią. Znanie się na tym jest teraz w dobrym tonie. Modne jest również gotowanie, z tym że nie dotyczy to codziennego przyrządzania posiłków, lecz raczej weekendowego popisywania się przed przyjaciółmi. Na co dzień najczęściej jemy w niedrogich barach w pobliżu miejsca pracy.
To, że...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta