W środku może być alergen
Oznakowanie żywności jest szczególnie istotne dla osób wrażliwych
Zanim klient kupi opakowany środek spożywczy, powinien zwrócić uwagę na informację o jego składnikach. Może być bardzo ważna dla osób na diecie, chorych, unikających niektórych alergenów. Informacji takiej nie znajdziemy na jednoskładnikowych środkach spożywczych, jeżeli nazwa umożliwia dokładną ich identyfikację. Nie będzie też takiej informacji na produktach świeżych, nieobranych i nierozdrobnionych, np. warzywach, owocach, na serach, maśle,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta