Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Tłumy przyszły po ekologiczną żywność

29 listopada 2010 | Życie Warszawy | janblik
autor zdjęcia: Jakub Ostałowski
źródło: Fotorzepa

Mięso, wędliny oraz warzywa cieszyły się największą popularnością wśród klientów BioBazaru , który w sobotę odbywał się na terenie Norblina przy ul. Prostej.

Swoje stoiska w dwóch halach rozłożyło kilkunastu producentów zdrowej żywności. Byli wśród nich także sprzedawcy miodów, soków i deserów. – Fajnie, że w jednym miejscu można kupić ekologiczne produkty – zachwalała Ewelina Surmacka.

Zwiedzający narzekali na wysokie ceny. Np. mały pojemnik koziego masła kosztował 7 zł. Warzywa były o 50 proc. droższe niż w sklepach. Niektórzy zwiedzający zwracali uwagę na coś jeszcze. – Gdy zapytałem o certyfikaty, sprzedawczyni odwróciła głowę – mówi pan Maciej.

Następny BioBazar w sobotę w godz. 8 – 17.

Brak okładki

Wydanie: 8789

Spis treści
Zamów abonament