Najsmakowitsze mazowieckie wyroby 2010 r.
77 produktów z Mazowsza pretendowało do miana najlepszych smakołyków 2010 roku. Spośród nich 14 przysmaków zasłużyło na ten zaszczytny tytuł, a dwa otrzymały wyróżnienia
Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego został podzielony na dwie kategorie: mazowiecki produkt konwencjonalny oraz mazowiecki produkt tradycyjny i naturalny. W drugiej rywalizowały smakołyki, które powstały bez udziału środków chemicznych, wytwarzane dzięki naturalnym procesom technologicznym, według tradycyjnej receptury.
Surowce wykorzystane do ich powstania pochodziły z upraw ekologicznych i zintegrowanego rolnictwa. Oceniano m.in. wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny oraz przetwory mięsne, produkty mleczarskie, owoce, warzywa (i zrobione z nich przetwory), a także...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta