Smacznie i zdrowo
Restauracja Na Skrajnej działa dopiero od października ubiegłego roku, a już na stałe wpisała się w warszawski pejzaż
Miejsce to stało się ulubionym lokalem biznesmenów, całych rodzin i zwykłych mieszkańców Warszawy i jej okolic. I nie dziwota. Gdy w samej stolicy ze świecą szukać miejsca, gdzie można zjeść potrawy kuchni polskiej. Tutaj jedzenie nie tylko jest smaczne, ale także zdrowe.
– Polacy wciąż bezkrytycznie przyjmują wszystko, co obce. Dotyczy to także dziedziny kulinarnej. Przysłowie „cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie" – jest ciągle aktualne. Jest to tym bardziej dziwne, że polska kuchnia to niezwykłe dziedzictwo. Do tego jest to temat nadzwyczaj ciekawy – mówi dr Grzegorz Russak, który odbywał cykliczne spotkanie biesiadne z serii „Gawędy Grzegorza Russaka", zachwalając walory tradycyjnej polskiej kuchni i przypominał chlubne dzieje naszych potrwa i wyrobów.
Jak w dworku
Zgodnie z nazwą restauracja położona jest na skraju dróg, na pograniczu Warszawy i Ząbek. Kiedy się widzi budynek z daleka, od razu nasuwają się skojarzenia z „Panem Tadeuszem" Adama Mickiewicza. Drewniany dworek zachęca swoim wyglądemm by wejść do środka. Restauracja jest tak urządzona, że nie chce się stamtąd...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta