Najsmaczniejsze nasze chleby, miody, sery
Pagórki mazowieckie, krupnik kurpiowski czy jagoda z żubrówką. To się jada w województwie
Marszałek Mazowsza przyznał wczoraj laury województwa najciekawszym lokalnym smakołykom.
Spośród 79 zgłoszonych przysmaków wybrano 14 laureatów, przyznano też dwa wyróżnienia.
Wśród tych nagrodzonych znalazły się właśnie pagórki mazowieckie, chleb żytni z żurawiną, ser biały z Markowej Zagrody, słoneczny olej z Zielonych Mostów Narwi, krupnik kurpiowski czy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta