Schabowy z Szanghaju
Rozmowa z Adamem Chrząstowskim, szefem kuchni w krakowskiej restauracji Ancora
Rz: W polskich miastach w restauracjach wieczorami jeszcze nie tak dawno było raczej pustawo. Teraz są miejsca – np. warszawskie Krakowskie Przedmieście – gdzie codziennie tłok...
Adam Chrząstowski: Wychodzenie z domu do restauracji czy kawiarni robi się ostatnio modne. Młodzi Polacy coraz częściej podróżują po świecie, a w wielu krajach Europy Zachodniej spędzanie czasu w knajpach jest bardzo popularne. Młodzi ludzie chcą przenieść tę modę do naszego kraju.
To prawda, w krajach takich jak...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta