Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Polski drób podbił Unię Europejską i rusza na dalsze rynki

06 czerwca 2016 | Ekonomia
Mięso drobiowe zdobywa także polskie stoły
źródło: Rzeczpospolita
Mięso drobiowe zdobywa także polskie stoły

Rosną szanse, że obronimy pozycję największego producenta mięsa drobiowego we Wspólnocie. Pomoże nam w tym rekordowy eksport.

O niemal 17 proc., do prawie 48 tys. ton zwiększył się eksport polskiego drobiu na rynki poza UE w I kwartale 2016 r. – podaje za Komisją Europejską Zespół Monitoringu Zagranicznych Rynków Rolnych (FAMMU/FAPA). W tym czasie łączna sprzedaż mięsa drobiowego z UE poza Wspólnotę poszła w górę o niespełna 7 proc. ,do ok. 344 tys. ton.

Pod względem eksportu na tzw. rynki trzecie Polskę wyprzedzają już tylko...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10463

Wydanie: 10463

Spis treści
Zamów abonament