Hale i food trucki, czyli zbiorowe Polaków jadanie
Coraz częściej uciekamy od restauracyjnych stolików z białymi obrusami, szukając miejsc swobodnych i gwarnych. Tęsknota za wspólnotą czy kolejna moda?
Kiedyś jedynym takim miejscem były tzw. food courty, czyli gastronomiczne strefy w galeriach handlowych. Ich powierzchnia i liczba klientów rosną, choć nie należą do miejsc słynących z wybitnej kuchni. Jada się w nich przy okazji zakupów lub wyjścia do kina.
Za to wypady na zloty food trucków to już specjalne, celowe eskapady. Pierwszy zlot busów i półciężarówek przystosowanych do przygotowywania i serwowania jedzenia odbył się w 2013 roku w Warszawie. Dziś takie zloty organizowane są w wielu miastach Polski, i to nie tylko latem. Jak donosi foodtruckportal.pl,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta