Tysiące receptur w 20 lat działalności
Firma Zentis Polska stawia na innowacje w swoich produktach
Praca z owocami, ich poznawanie, tworzenie z nich innowacyjnych produktów to nasza codzienność - przekonują szefowie Zentis.
Firma specjalizuje się w produkcji komponentów przeznaczonych dla branży mleczarskiej, piekarsko-cukierniczej oraz napojowej.
Ponad dwudziestoletnia, międzynarodowa działalność firmy i jej dynamiczny rozwój zaowocowały licznymi inwestycjami, stworzeniem nowych technologii, tysiącami opracowanych receptur.
Firma Zentis rozwinęła innowacyjne koncepcje produktowe, między innymi, takie jak: Frużelada – owoce w żelu, komponenty owocowe i smakowe w opakowaniach Top Cup czy nowatorskie Pop & Joy (żelki z płynnym środkiem).
Najnowszy projekt Fruktomania, rozwijany przy współpracy z firmą Ewa Bis, to bogactwo owoców w postaci dużych, soczystych kawałków zawieszonych w soku owocowym.
Produkt został wprowadzony na rynek w październiku tego roku.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą firmy na stronie www.zentis.pl