Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Roślinne mięso trafia na stoły

14 stycznia 2020 | Rzeczpospolita Cyfrowa
Bezmięsne burgery okazały się hitem. Czy podobnie będzie  z zamiennikami wieprzowiny?
autor zdjęcia: Bridget Bennett
źródło: bloomberg
Bezmięsne burgery okazały się hitem. Czy podobnie będzie z zamiennikami wieprzowiny?

Amerykańska firma Impossible Foods już wkrótce wprowadzi na rynek wegańskie kiełbasy oraz wieprzowinę. Impossible Pork oraz Impossible Sausage mają powtórzyć sukces Impossible Burgera, który ma smak wołowiny. Urszula Lesman

 

Podobnie jak Impossible Burger zarówno hamburgery, jak i kiełbaski o smaku wieprzowiny są bezglutenowe, nie zawierają hormonów zwierzęcych ani antybiotyków. Powstają przy użyciu „hemu", cząsteczki roślinnej bogatej w m.in. żelazo, dającego roślinnej masie smak i wygląd mięsa. Oba produkty są przeznaczone do certyfikacji halal i koszerności, a ich...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Wydanie: 11556

Wydanie: 11556

Spis treści

Komunikaty

Nieprzypisane

Zamów abonament