Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szpitalne menu bogatsze, droższe i sfotografowane

18 września 2023 | Prawo co dnia | Dorota Gajos-Kaniewska

Posiłki w lecznicach mają być przygotowywane według jadłospisu opracowanego przez dietetyka na co najmniej siedem dni. Każdego dnia na stronie internetowej pojawi się zdjęcie co najmniej dwóch posiłków serwowanych pacjentom.

To założenia programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”, który ma ruszyć jeszcze jesienią i trwać do końca czerwca 2024 r. Cel: wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów w szpitalach i porad żywieniowych dla pacjentów. Autorzy projektu rozporządzenia ws. pilotażu, tj. resort zdrowia, argumentują: „Dobrze odżywiony świadczeniobiorca szybciej powraca do zdrowia i tym samym może krócej przebywać w szpitalu, co korzystnie wpływa na jego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 12676

Wydanie: 12676

Spis treści
Zamów abonament