Jaja od kury szczęśliwej
Żywność ekologiczna nie jest dostępna powszechnie. Trzeba włożyć nieco wysiłku‚ by się w nią zaopatrywać. Łatwiej jest uwierzyć w tekst z reklamy zapewniający‚ że wędlina naprawdę przebywała w wędzarni‚ a nie została poddana działaniu środków chemicznych, i nie zastanawiać się nad tym‚ że kura‚ która zniosła kupowane przez nas jajo‚ widziała w swoim życiu jedynie światło świetlówki i miała ucięty dziób‚ żeby nie zadziobać innych kur‚ niż jeździć na drugi koniec miasta i płacić za zakupy 50 procent więcej.
Jednak zainteresowanie tego typu żywnością rośnie‚ a ekosklepów powstaje coraz więcej. Działa np. sieć Organic Farma Zdrowia i internetowe delikatesy: ekosfera.pl‚ vitamarket.pl czy naturo.pl. Półki z certyfikowaną żywnością pojawiają się w delikatesach‚ jak Piotr i Paweł czy Alma. ...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta