Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dobre, bo nasze

27 lipca 2007 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | RZ
źródło: Nieznane

EKOKUCHNIE Dobre, bo nasze

Polecam państwu i zapraszam do przeglądu warszawskich kuchni w poszukiwaniu regionalnych polskich produktów. Tylko nieliczne stołeczne stoły korzystają z wybranych, dobrych jakościowo składników. Spróbujmy je odszukać, jedzmy mądrze i snobujmy się na to, co nasze. Rekomendowana ekokuchnia powinna korzystać z rodzimych składników wyselekcjonowanych producentów. Promować i wykorzystywać nasze polskie specjały: dobrej jakości mięso, owoce leśne, grzyby, wędliny, olej lniany, podhalańskie sery, chleb, domowej roboty soki i nalewki. Propagować dawne polskie receptury i polską kulturę stołu.

Nasze typy to: Tradycja Polska (ul. Belwederska 18a), >Smaki Warszawy (ul. Żurawia 47/49), Dyspensa (ul. Mokotowska 39), U Kucharzy (ul. Ossolińskich 7). Na państwa rekomendacje ekokuchni czekamy pod adresem: m.synoradzka@rp.pl.

Rz
Brak okładki

Wydanie: 4270

Spis treści
Zamów abonament