Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Z ryb, małż i skorupiaków

18 sierpnia 2007 | Styl życia | Tessa Capponi-Borawska
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Tessa Capponi-Borawska Z ryb, małż i skorupiaków Pojechaliśmy z Kubą i grupą przyjaciół do Montemurlo‚ żeby tam zjeść toskańską zupę rybną zwaną cacciucco.

Zupa ta jest chlubą kuchni miasta Livorno. Do przygotowania używa się zgodnie z tradycją 13 rodzajów różnych ryb‚ skorupiaków i małż duszonych w gęstym bulionie winno-pomidorowym serwowanym później na dużych kromkach pieczonego chleba. Jest to typowe danie, które rybacy z Livorno przygotowywali dla siebie i swoich rodzin z tych produktów‚ których nie udało się sprzedać. Niektórzy chcą...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4288

Spis treści
Zamów abonament