Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Śniadania z tradycją

17 listopada 2007 | Styl życia | Autorzy Rzeczpospolitej

Na pomysł serwowania gościom tradycyjnych krakowskich śniadań wpadły trzy hotele w Krakowie: Europejski, Demel i Elekto. Inni hotelarze zamierzają pójść ich śladem. Docelowo tradycyjne małopolskie śniadania mają być serwowane we wszystkich hotelach sieci Gremium (ok. 100 w całej Małopolsce).

Śniadanie składa się z pieczywa, mięs pieczonych, pasztetów, swojskich kiełbas i szynek oraz sera białego. Na deser podawane są ciasta pieczone według oryginalnych receptur przez najlepszych krakowskich cukierników. W dodatku większość produktów (np. nabiał) nie jest kupowanych w hurtowniach, ale na placach targowych. Restauratorzy sami robią pasztety, kiszą ogórki, gotują powidła i konfitury. Kto nie chce się zbytnio objadać, może zjeść tylko zupę mleczną.

Brak okładki

Wydanie: 7866

Spis treści
Zamów abonament