Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Magda i Marta w różnej stały kuchni

17 listopada 2007 | Styl życia | Grzegorz Sowula
źródło: Rzeczpospolita
źródło: Rzeczpospolita

Zbieżność nazwisk obu pań Gessler nie jest przypadkowa, ale – inaczej niż Paweł i Gaweł z bajki Fredry – bynajmniej nie wchodzą sobie w paradę. Prowadzą własne restauracje, popularyzują kuchnię, wydają książki pełne interesujących przepisów, każda zajmuje własne, wypracowane nie bez trudu miejsce.

W odstępie kilku dni na rynek trafiły tytuły „Kocham gotować” Magdy i „Kolory smaków” Marty. Trudno mi uniknąć skojarzeń: jedna z nich przywodzi na myśl flirtującą z czytelnikiem i widzem Nigellę Lawson, druga spokojną i rzeczową Marthę Stewart. Choć anglosaskie damy dzieli wiele,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 7866

Spis treści
Zamów abonament