Magda i Marta w różnej stały kuchni
Zbieżność nazwisk obu pań Gessler nie jest przypadkowa, ale – inaczej niż Paweł i Gaweł z bajki Fredry – bynajmniej nie wchodzą sobie w paradę. Prowadzą własne restauracje, popularyzują kuchnię, wydają książki pełne interesujących przepisów, każda zajmuje własne, wypracowane nie bez trudu miejsce.
W odstępie kilku dni na rynek trafiły tytuły „Kocham gotować” Magdy i „Kolory smaków” Marty. Trudno mi uniknąć skojarzeń: jedna z nich przywodzi na myśl flirtującą z czytelnikiem i widzem Nigellę Lawson, druga spokojną i rzeczową Marthę Stewart. Choć anglosaskie damy dzieli wiele,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta