Zachód coraz chętniej kupuje zdrową polską ekożywność
Rośnie liczba firm Ekologicznych. Większość eksportują, bo na Zachodzie jest moda na zdrową żywność
– Rosnąca popularność żywności ekologicznej sprawia, że także w naszym kraju przybywa firm, które chcą ją produkować – mówi Michał Rzytki, naczelnik Wydziału Rolnictwa Ekologicznego w Ministerstwie Rolnictwa. Uprawnienia do produkcji żywności ekologicznej – czyli wytwarzanej z surowców uzyskanych bez użycia środków chemicznych i nawozów – na koniec ubiegłego roku w naszym kraju umiało...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta