Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Gęsi kęsim z grejpfrutem i gruszką

12 lipca 2008 | Styl życia | Marek Kucia
autor zdjęcia: Bartosz Siedlik
źródło: Rzeczpospolita

Rozpoczyna się sezon na gęsi. Pierwsze ptaki trafiają na stoły w lipcu. Produkcja trwa do Bożego Narodzenia. Ale trudno znaleźć gęsinę w polskich sklepach

W Polsce hoduje się gęś rasy biała kołudzka. Karmi się ją naturalnymi paszami gospodarskimi. Gęsi chodzą po wybiegach, łąkach, pastwiskach, nieużytkach. Korzystają z oczek wodnych i naturalnych kąpielisk.

Krystyna Ziejewska, prezes iławskiego Stowarzyszenia Producentów Gęsi, współorganizatorka Święta Gęsi (sama hoduje ich 20 tys.), mówi: – To mięso zdrowe, czyste, bez chemii. Gęś jest karmiona...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8063

Spis treści
Zamów abonament