Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Francuzi cenią czas, a Polacy?

18 października 2008 | Styl życia | Grzegorz Sowula
Caroline Darbonne Kuchnia dla  zabieganych przeł. Anna Ochnio-Brudzyńska Twój Styl,  Warszawa 2008
źródło: Rzeczpospolita
Caroline Darbonne Kuchnia dla zabieganych przeł. Anna Ochnio-Brudzyńska Twój Styl, Warszawa 2008

Doczekaliśmy się – ktoś wreszcie wyczaił, że po dniu pracy niewiele czasu zostaje na zakupy i przygotowanie smacznej kolacji dla dwóch osób. Zresztą nawet na zorganizowanie w domu przyjęcia proszonego też nie chcemy poświęcać zbyt wielu godzin. Lepiej się nie przemęczać, siły potrzebne nam będą na sprzątanie po wyjściu gości…

„Kuchnia dla zabieganych” w przekładzie Anny Ochnio-Brudzyńskiej stanowi remedium na nasze problemy. Co ciekawe, książka jest produktem francuskim – niby tacy smakosze, znawcy potraw, mistrzowie patelni, a proszę – posiłek chcą przygotować w kwadrans.

A nawet, horrendum, w dziesięć minut! Nie ma się jednak czemu dziwić: Francuzi cenią czas....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8146

Spis treści
Zamów abonament