Francuzi cenią czas, a Polacy?
Doczekaliśmy się – ktoś wreszcie wyczaił, że po dniu pracy niewiele czasu zostaje na zakupy i przygotowanie smacznej kolacji dla dwóch osób. Zresztą nawet na zorganizowanie w domu przyjęcia proszonego też nie chcemy poświęcać zbyt wielu godzin. Lepiej się nie przemęczać, siły potrzebne nam będą na sprzątanie po wyjściu gości…
„Kuchnia dla zabieganych” w przekładzie Anny Ochnio-Brudzyńskiej stanowi remedium na nasze problemy. Co ciekawe, książka jest produktem francuskim – niby tacy smakosze, znawcy potraw, mistrzowie patelni, a proszę – posiłek chcą przygotować w kwadrans.
A nawet, horrendum, w dziesięć minut! Nie ma się jednak czemu dziwić: Francuzi cenią czas....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta