Tradycja, egzotyka i awangarda
Restauratorzy także szykują się do świąt. Dla tych, którzy zechcą odwiedzić ich lokale w Wielkanoc, przygotowują tradycyjne faszerowane jaja, ale także egzotyczne sushi z kiełkami słonecznika czy awangardowy torcik rakowy z dipem kolendrowym. Jeszcze można rezerwować stoliki.
AleGloria, pl. Trzech Krzyży 3, tel. 22 584 70 80, niedziela – poniedziałek, godz. 13 – 20
W menu brunchu m.in. rillette z kaczki w wiejskim chlebie uperfumowane ziołami, pasztet z królika otulony ciastem z konfiturą z jarzębiny oraz białe kiełbaski na konfiturze z cebuli. Jako danie główne możemy wybrać np. skoki z królika duszone w śmietanie i białym winie z dzikim ryżem i groszkiem cukrowym. Na dzieci będą czekały m.in. bułeczki maślane z szynką i paluszki z kurczaka z frytkami. Cena: 180 zł od osoby.
Bellini Trattoria Pizzeria, Rynek Starego Miasta 21, tel. 22 831 02 02, niedziela – poniedziałek, godz. 12 – 23
W karcie klasyki włoskie: stek z polędwicy w oliwie z oliwek i rozmarynie (52 zł), biała pizza Magdy Gessler z rukolą, pieczarkami, mozarellą, gruszką, orzeszkami pinii, siekanymi borowikami i serem kozim (30 zł) oraz risotto z plastrami szynki parmeńskiej z dodatkiem świeżej rukoli i sera gorgonzola (26 zł).
La Rotisserie, Mamaison hotel Le Regina, ul. Kościelna, tel. 22 531 60 70, niedziela – poniedziałek, godz. 13 – 18
Linner wielkanocny to ekskluzywna oferta pięciodaniowego menu degustacyjnego, z wybranymi winami i aperitifem. W menu Pawła Oszczyka m.in. sałatka z troci morskiej z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta