Jedzenie w restauracji pod ścisłą kontrolą
zdrowie | W lokalach gastronomicznych na Ochocie pojawi się „Niebieskie menu” dla cukrzyków i odchudzających się.
Władze dzielnicy uruchomiły pilotażowy projekt pod nazwą „Niebieskie menu". Chcą, by w restauracjach pojawiły się informacje o gramaturze i wartości odżywczej wszystkich potraw (czyli o kaloryczności, ilości białek, tłuszczów i węglowodanów).
Pomysł ma ułatwić życie osobom chorym na cukrzycę, stosującym diety lecznicze lub walczącym z otyłością. Jak tłumaczą urzędnicy, diabetycy leczący się insuliną muszą...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta