Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jedzenie w restauracji pod ścisłą kontrolą

19 grudnia 2011 | Życie Warszawy | Robert Biskupski

zdrowie | W lokalach gastronomicznych na Ochocie pojawi się „Niebieskie menu” dla cukrzyków i odchudzających się.

 

Władze dzielnicy uruchomiły pilotażowy projekt pod nazwą „Nie­bie­skie me­nu". Chcą, by w re­stau­ra­cjach  po­ja­wi­ły się in­for­ma­cje o gra­ma­tu­rze i war­to­ści od­żyw­czej wszyst­kich po­traw (czy­li o ka­lo­rycz­no­ści, ilo­ści bia­łek, tłusz­czów i wę­glo­wo­da­nów).

Po­mysł ma ułatwić życie osobom cho­rym na cu­krzy­cę, sto­su­ją­cym die­ty lecz­ni­cze lub wal­czą­cym z oty­ło­ścią. Jak tłu­ma­czą urzęd­ni­cy, dia­be­ty­cy le­czą­cy się in­su­li­ną mu­szą...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9110

Wydanie: 9110

Spis treści
Zamów abonament