Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Branża spożywcza na trudne czasy

31 sierpnia 2022 | Franczyza | Agnieszka Usiarczyk

Obecne trendy na rynku franczyzy kształtuje sytuacja gospodarcza: wysokie ceny, inflacja i wojna. Inwestorzy mają dziś twardy orzech do zgryzienia. Rozkwit przeżywają formaty zaspokajające podstawowe potrzeby.

N ależy pamiętać, że franczyza podlega modzie. Wielokrotnie w jej historii wiele sektorów przeżywało niezwykły rozkwit, po czym po jakimś czasie zostawali tylko najlepsi gracze. Tak było m.in. z restauracjami sushi czy burgerowniami. Być może tak samo będzie w obecnej sytuacji kryzysowej. Na kryzysie może zarobić wiele firm, natomiast trzeba pamiętać, że kryzys nie będzie trwał wiecznie. Zawsze trzeba być czujnym i mieć umiejętności szybkiego reagowania na otaczającą nas rzeczywistość. To, co teraz się sprawdza, kiedyś może się dezaktualizować – mówi Magdalena Kurda, specjalista ds. franczyzy portalu...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 12357

Wydanie: 12357

Spis treści

Reklama

Zamów abonament