Poszukiwane kurczaki, indyki i wędzonki
Praca na trzy zmiany
Poszukiwane kurczaki, indyki i wędzonki
Corocznie zwiększa się spożycie drobiu. Na koniec 1998 r. na jednego konsumenta przypadało średnio 13 kg tego mięsa. Najwięcej drobiu spożywamy w grudniu. Zakłady przetwórcze uruchamiają wówczas dodatkowe zmiany i szykują specjalne oferty. Są to głównie najlepsze gatunki kiełbas i szynek. Rarytasem jest świeży kurczak i opieczony indyk.
- Tegoroczna grudniowa sprzedaż jest o 20 proc. wyższa od ubiegłorocznej, a obroty (do 20 grudnia) są dwukrotnie większe w porównaniu z listopadem tego roku - mówi...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta