Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Poszukiwane kurczaki, indyki i wędzonki

24 grudnia 1999 | Ekonomia | LO

BRANŻA MIĘSNA PRZED ŚWIĘTAMI

Praca na trzy zmiany

Poszukiwane kurczaki, indyki i wędzonki

Corocznie zwiększa się spożycie drobiu. Na koniec 1998 r. na jednego konsumenta przypadało średnio 13 kg tego mięsa. Najwięcej drobiu spożywamy w grudniu. Zakłady przetwórcze uruchamiają wówczas dodatkowe zmiany i szykują specjalne oferty. Są to głównie najlepsze gatunki kiełbas i szynek. Rarytasem jest świeży kurczak i opieczony indyk.

- Tegoroczna grudniowa sprzedaż jest o 20 proc. wyższa od ubiegłorocznej, a obroty (do 20 grudnia) są dwukrotnie większe w porównaniu z listopadem tego roku - mówi...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1888

Spis treści
Zamów abonament